Fald på garage tag

Skal lave et garage tag på 10 meter langt tag og 3,5 meter bred. Dvs. 25 cm fald bagud på de 10 meter. Rem skæres ind i stolper. Men hvordan måler jeg det op.? Ved at trække en snor med snor vaterpas på?? De er som regel ikke nøjagtige. Findes der noget måle værktøj til det?! Ellers nogen forslag?? 😀 😀 
13 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
En laser, et niveleringsapperart eller en vandslange. Et snorvatterpas er fuldstændig ubrugligt.

Selvbygger med stort S. 
Det mest simple og det (mest) nøjagtige vaterpas er et slangevaterpas. F.eks. blot en klar plastslange fyldt med vand. Når du holder de 2 ender opad, vil vandstanden være ens i begge ender. Du sætter den ende slangeende op i forsiden af (facaden) garagetaget, og den anden slangeende op i garagetaget i bagenden af garagen. Så kan du måle ud fra vandstanden i slangen, lave punkter og derefter trække en snor.

Søren O
Du har vel støbt sokkel i vater, så kan man måle derfra. Men ellers enig. 
Vil du bruge almindelig krydslaser så kan den bruges i tusmørke f.eks. og så strege op. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Tak for interesseren. Der er ikke støbt sokkel, men der bliver lavet flisebelægning 50x50 fliser.. Men kan jo ikke være sikker på at de over 10meter ligger 100%i vater. 25cm fald er på 10 meter.. Som Foreskrives på fladt tag. Hvordan skulle en vandslange være mere præsis en snor vaterpas. 😀 
Annonce
Har også nogle 3 meter retteskinne med vaterpas i... Kan de bruges??  2,5 cm fald pr meter..?? 😀 
En vandslange er helt præcis. Kan du ikke huske “forbundne kar” fra fysiktimerne? Ved forbundne kar vil væskeoverfladen i de forbundne kar have samme kote (forudsat at det er samme væske der er i karrene).

Søren O
Tak for svar. Låner en krydslaser Nogen der ved hvor et snor vaterpas giver mening at bruge. 😀 😀?? 
Vand vaterpas betyder at man tager en tilfældig slange og gør de 2 ender fast på hver sit sted med de 10 m imellem Så fylder man vand i og de 2 vand overflader vil ALTID stå vandret. hvis man ellers ikke har luftbobler nogen steder i slangen. Det er naturlove som selv en flertals regering ikke kan ændre  
Jeg har set folk bruge krydslaser til en sokkel og de kunne ikke forstå at det blev "skideskæv" Man havde glemt at låse transport sikring op. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Et snorvaterpas giver aldrig mening at bruge. Jeg ville også bruge en krydslaser, de er uroligt lette at bruge og meget nøjagtige. De kan dog ikke bruges i direkte sollys og skal stå på neget sabilt. De er lette at teste. Se hvor den ene side af den vandrette streg rammer en væg på en længde af fx 5 meter, drej den, så den anden side rammer samme sted. Se hvad forskellen er i enderne.

Vandvaterpas er lidt mere omstændelige at bruge. Hvis man ønske stor nøjagtighed, skal man passe på at slangen ikke er for tynd. Overfladespændingen vil give en træghed i bevægelse. Da kræfterne i en tynd slange er små for de sidste millimeter, kan der være en lille fejl. Til hældning af et tag, skal man ikke gøre sig de store bekymringer.
Der er yderligere 3 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis