Kan gulvvarmen vente?

Vi har købt et ældre hus, der skal laves lidt ved.
Nyt gulv og loft på første sal, ny trappe op til første sal fra entréen, hvor der også skal støbes gulv, og så alt i stuen og soveværelset :)

Vi havde tænkt at starte med første sal. Men spørgsmålet er, om vi kan støbe gulv i entréen, hvor trappen skal stå, inden vi har ordnet gulv med gulvvarme i stuen? Rør fra jordvarmen går nemlig ind i entréen. (Billeder fra entréen). 
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
sørg for at have helt styr på hvor og hvilke slanger der skal bruges , så støber du tomrør i gulvet , og har så mulighed for at trække rør senere
jordvarme rørene udefra og ind til varmepumpe har ikke noget at gøre med om der kan laves gulvvarme. Det er mere placering af varmepumpe / fordeler som afgør hvordan det skal planlægges. 
Du kan naturligvis lægge varmeslanger i gulvet i entreen samt rør igennem hvis det er vejen til stuen.
Men hele gulvet skal sikkert hugges op, for at få de krævede 300-350 mm isolering under hvis man laver om til gulvvarme. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Rørene fra stuen skal kunne nå teknikrum hvor cirkulationspunpe og indedelen af jordvarmeanlæg sidder. Hvis det betyder tværs gennem entre, skal der laves føringsvej fra starten af.

Hvis stuen på anden vis ligger i forbindelse med teknikrum, eller bare deler en mur op til, kan i sagens vente, og lave det senere. Gulvarmeslangerne skal bare kunne prikkes igennem og ud til teknikrum.

Har du en plantegning af huset?

Elektronikteknikeren
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis