Kommentarer til projekt: Renovering af kælder, hvordan repareres murene?

Her samles kommentarer til projektet: Renovering af kælder, hvordan repareres murene?

Kommentarer vises både her og på projektet.
17 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
PPeder
PPeder Trådstarter
29

Tak Gregersen! Det jeg er bange for er dog om man kan pudse væggen op, hvilket jeg tænker at man skal gøre for at sætte pladerne på.. Nogle steder virker det som om der er meget lidt der holder stenene i væggen sammen.

Gregeren
Gregeren
3752 2830

Har der været malet med akrylmaling mon?


Elektronikteknikeren
Annonce
PPeder
PPeder Trådstarter
29

Nej, det ser ikke sådan ud der hvor pudsen stadig hænger. Det er jeg ret sikker på at den ikke har. Men jeg har kigget på de plader du foreslog og det ser rigtigt godt ud. Tak for tippet. Men spørgsmålet er fortsat, hvordan jeg får vøggene pudset op, så jeg kan sætte pladerne på.

ev elmand
ev elmand
17214 7480

Det er en helt normal sokkel fra den tid. Den er fra for cement blev opfundet, så det er kalkmørtel sammen med sten. Du kan sagtens pudse det op, men du må helst ikke cement i mørtelen, eller i hvert fald meget lidt. 

Som jeg ser der er der kun er meget små partier tilbage med pudslag så ville jeg nok sørge for at det hele er hugget af. 

Du kan forbedre bindingen af pudslaget på 2 måder: enten med udkast eller svumning med fliselim. 

Udkast betyder at du laver en meget tynd blanding af mørtel og cement. Den tages så op på pudsebrættet og kastes på væggen i en strygende bevægelse, Så har du en vifte af små mørtel klatter. Næste kast lige ved siden af og sådan blive du ved indtil væggen er helt fyldt med ganske små klatter der er kastet godt ind i hver lille sprække i murværket. 

Svumning betyder at du maler en tynd blanding på med en murer kost. Det skal stryges godt ind i alle sprækker. Der skal pudses senest dagen efter. Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
PPeder
PPeder Trådstarter
29

Hej Erik, det er virkeligt gode råd! Tusind Tak!

Har du et konkret produkt/produkter du vil foreslå?Annonce
JohnnyW
JohnnyW
138 8600

Mine kældervægge så også sådan ud. I et af værelserne fik den hele armen ned hydraulisk kalkmørtel til 200kr pr sæk. I værelse nr 2 blev jeg lidt mere modig og brugte en standard kc 50/50/700 fra Jem og Fix til en 50’er pr. stk. Først en svumning som eb elmand beskriver (med kc-mørtlen), dernæst et regulært pudslag og afsluttet med en cementbaseret spartelmasse og silikatmaling. Her efter et år står den stadig flot. Jeg har dog en grundmursplade på ydersiden.

PPeder
PPeder Trådstarter
29

Tak Johnny W, jeg er måske lidt langsom, men lige for at forstå:

1. Svumning  med en kc 50/50/700, dvs. jeg påfører en meget tynd blanding med kost.

2. regulært pudslag (hvilket produkt vil du anbefale?)

3. Cementbaseret spartelmasse (men, jeg forstod det sådan at man bør undgå cement, eler har jeg misforstået?)

4. Silikatmaling

Jeg synes det kunne være interessant at bruge de Calsitherm plader, som Gregeren anbefaler, da der er noget isolering i dem. Er det i stedet for punkt 3 og 4, eller hvordan?


Gregeren
Gregeren
3752 2830

Det er som afslutning på det pudsede lag. Du kan muligvis spare den sidste tur med pudsebræt og trække en tandspartel hen over i stedet, for derefter at montere pladerne i den våde puds. 

Men du skal være sikker på at fladen er Plan, for optimal vedhæftning.


Elektronikteknikeren
JohnnyW
JohnnyW
138 8600

1) Ja

2) Det regulære pudslag er også en kc 50/50/700. Den indeholder både hydratkalk og cement i dele 1:1. Det er nok den stærkeste blanding, du bør bruge i en kælder.

3) Spartelmassen er for at få en helt glat overflade. Spring det over, hvis væggen må stå lidt grovere. Eller lim de omtale plader på.

Der er yderligere 7 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her

Find byggemarked

Vi har samlet alle byggemarkeder i Danmark.
Søg på postnummer her:


Se alle byggemarkeder her