Tagtjek

Vi er lidt i tvivl om standen på vores tag. Det er sortglaseret tegl, vi tror, at det er lagt på samtidig med, at huset blev bygget (1936). Tagetagen er udnyttet, så understrygning er ikke mulig. Der er undertag, og taget er meget stejlt. Udefra "dingler" nogle af tagestenene lidt, men det er meget svært at se da huset er 3 etager. Ca. 20% af stenene har små sprængninger, hvor man kan se den røde tegl indenunder. Vi kunne godt tænke os at få nogen til at se på det mhp. om det kan betale sig at vedligeholde eller om vi skal sige, at det holder 6-10 år, og så skal vi have nyt. Men det er svært at finde nogen, som er specialiseret i vedligeholdelse, og som ikke bare vil sælge os et nyt tag!!
Hvad kan vi gøre?

Ankergaard
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej MT,

Hvis du ikke selv kan vurdere tagets beskaffenhed, så få en bygningssagkyndig til det. Det er nu også muligt at finde håndværkere, der kan og vil give en uvildig vurdering.
Har selv et lignende tag (rød tegl), hældning 50 grader, lagt på i '43. Min understrygning er delvist ødelagt og jeg har selv rettet de få dårligt liggende sten på plads.
Jeg har haft et par gode venner (selvstændige tømrere) til at kigge taget efter, og deres vurdering var som følger:
Understrygningen (eller manglen på samme) gør, at der kan komme fygesne ind om vinteren - tagets hældning vil begrænse det, og mængden vil normalt ikke give problemer. Samtidig sikrer den manglende understrygning en rigtig god ventilation, der kan fjerne evt. indkommende fugt.
Tagets hældning betyder, at holdbarheden af stenene er ekstrem lang og at det praktisk taget ikke kan regne ind, bare stenene ligger "rimeligt".

Deres vurdering (det er nu godt 3 år siden) - der er mindst 10 år tilbage. De mente helt klart, at det var spild af penge at begynde at reparere på det - det billigste i det lange løb var at skifte det.

Mvh.

Jan R.
Hej

Det er svært det med tage. Jeg har boet i en ejendom fra 1926 og da jeg flyttede ind for 10 år siden troede jeg at taget var færdigt. En del håndværkere var enige og anbefalede et nyt tag. Andre sagde, at det bare skulle blive liggende, så lænde det var nogenlunde tæt.
Erfaringen som jeg efterhånden fik svarer godt til det der allerede er nævnt, nemlig at et gammelt tegltag med dårlig understrygning som er kun nogenlunde tæt, klarer sig fint pga den rigelige ventilation. Vores loft var pga den naturlige ventilation faktisk knastørt. Spær m.m var alle i orden. Større huller og knækkede sten blev selvfølgelig ordnet
OK det var ved flere lejligheder nødvendligt at skovle fygesne sammen i sække og fjerne det.
For ganske nylig var jeg forbi huset og så at taget ligger der endnu, næsten 80 år gammelt.

mvh Anders Kruse
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis