Haster! Hvilke 6 mm træpiller til Scotte blackstar 1016 pillefyr??

Hej Folkens!

Håber at der er en venlig sjæl som kan hjælpe..

Vi står i den situation at vi fik installeret et nyt Scotte Blackstar pille fyr i Oktober 2014. Vi ahr desværre haft rigtig mange problemer med det... Gearet i sneglen er blevet skiftet 2 gange, da pillerne efter noget tid kører fast og gearet brænder af, så fyret får ikke brændsel og går ud i drift fejl "Alarm, ingen ild, brændsel?".

Vi har det sammenbyggede magasin.

Producentren NBE har været ude at indstille V.10 styringen så den står rigtigt..men dette har imidlertid ikke løst problemet. Ny mener vores firma som har installeret fyret at det kan være træpillerne der volder problemer.. Evt. at de er for hårde..

Så derfor er mit spørgsmål.. Er der nogle som har haft samme problem og/eller kan anbefale nogle 6 mm træpiller??

De piller vi kører med idag er af mærket "German Pillets" 8 mm piller fra XL. Byg.

Mvh. Henriette

Hej Folkens! Håber at der er en venlig sjæl som... Vis hele indlægget
49 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Jeps er også lidt spændt på om det løser problemerne ☺
Tusind tak for de mange svar<img src='http://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013//emoticons/smile.gif' align="absmiddle" border="0" class="afEmoticon" /> jeg ved ikke om den går den med snegldiameteren Klaus, for fyret er under garanti.. Og jeg må vil ikke begynde at skære noget af sneglen? Men ellers sikkert noget jeg vil overveje afligevel for har snart prøvet alt:/

Fyret kører heldigvis endnu, krydser fingre for at det seriøst er pillerne løser problemet<img src='http://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013//emoticons/smile.gif' align="absmiddle" border="0" class="afEmoticon" /> det er i hvertfald rart at der er ved at komme varme i lille huset igen skal nok holde jer opdateret <img src='http://www.lav-det-selv.dk/DesktopModules/ActiveForums/themes/lds2013//emoticons/smile.gif' align="absmiddle" border="0" class="afEmoticon" />

Hej.

Hvis du kan finde en sneglefabrik, kan du jo tage målene på den gamle og bestille en der er lidt mindre i diameter.

Det er ikke voldsomt dyrt.

Kan du ikke finde andet, er der en ved Nyk F der hedder Arni. Der har jeg selv købt løsdele og selv sat sneglen sammen, men det kræver lidt skæring og svejs. Men de sælger selvfølgelig også færdige.

mvh


 varmetossen

Hej Melander og tråd starter. Nej, det studsede jeg nemlig også over da jeg startede mit fyr op (september 2014) men tager du og sammenligner med samme fyr der er et par år ældre ( er ikke helt klar over, hvor skillet er) så vil du opdage at snegl diameteren er større (mener det er i størrelses ordnen ca 20 mm). Jeg har selv kørt 8 mm i mit fyr og kun haft 3 drift stop pga større piller, men ALDRIG har jeg oplevet det med 6 mm...
Annonce

hejsa.

kan sagtens være de har snævret sneglen lidt ind på de nye modeler, det skal jeg ikke kunne sige.

har kun en kort erfaringer som pillemisbruger. har ligeledes kun haft et enkelt stop grundet 8mm piller, men så kan jeg jo bare huske og fylde magasinet så det ikke løber tør :-)
Men hvorfor laver man snegldiameteren mindre.. det virker da tosset :S
I hvertfald har mit fyr kørt uden driftstop siden igår kl. 15, så håber stadig at det er pillerne som gør forskellen

Hej.

Der er to muligheder:

Sneglen har en diameter der er 1 - 2 mm mindre end røret så der ikke kan komme noget i bekneb, men det kan give stor gnidningsmodstand hvis sneglen bliver presset ud fra centerlinien af trykket af pillerne.

Sneglen er så meget mindre i diameter end røret at pillerne ikke kan komme i klemme, og det er den foretrukne løsning.

Jeg satte et Baxi-fyr op for min datter og der var sneglen fra tank til brænder en tyk snoet tråd i et tykt neoprenrør, og dermed lidt bøjelig og gennemsigtig så man kan holde øje med smuld o.l. Sneglen til herden så jeg ikke.

mvh

 


 varmetossen

Det er helt sikkert pillerne der hør forskellen! Da jeg kørte med 8 mm i mit fyr, kunne jeg kører lang tid uden problemer, men pludselig opstod der nærmest en "luftlomme" inde i sneglen og der kom ingen piller ligemeget, hvor lang tid jeg tvangskørte sneglen....!! Jeg har endnu tilgode at opleve driftstop med 6 mm:-)
Status er nu, at fyret efter vi har skiftet til 6 mm Varga piller, har kørt i en uge i træk
Der er yderligere 9 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis