Isolerings tykkelser imod tag?

Hejsa alle.

Er ved at renoverer hus, og er igang med 1. salen, og har nu fået lyst til at lave loft til kip
Men spær er jo kun ca 200mm.. hvor meget isolering skal der være deroppe? og banker man så bare nogle bjælker udenpå spærene? for at få plads til mere isolering?

Hvad siger reglerne?

Mvh

Morten

Hejsa alle. Er ved at renoverer hus, og er igang... Vis hele indlægget
47 svar
 Følg tråden
Der er 40 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg smider "kun" 300mm isolering i, der skal også være noget loftrum tilbage

Mvh

Morten

Hvis reflektiv isolering er så godt som påstået, så må der være pokkers varmt i Spejlsalen i Tivoli.
Det er der bare ikke... Hvorfor mon?

Chr.

Selvrensende filter = et filter du selv skal rense.

Bankrådgiver = Rådgiver banken om, hvor mange penge de kan plukke kunden for.

Alt hvad jeg gør er forkert. Deri går jeg aldrig galt.

Skrevet af Peter Vester på 26 maj 2011 08:58
Ved godt at isoleringsværdierne skal være rentable, men ved langt de fleste renoveringer af tag, selvfølgelig udfra omfanget, vil det være rentabelt. tror også jeg skrev det var anbefalede værdier. Mener dog stadig at man skal udnytte det mens man er igang og få sat så meget isolering op som muligt, da energipriserne vel ikke lige ser ud til at falde ?

Helt enig, det vil næsten altid være rentabelt at lave en efterisolering i forbindelse med en tagrenovering.

Specielt her hvor energi priserne bare stiger og stiger, bliver efterisolering af boligen jo en bedre og bedre investering, så hvorfor ikke benytte sig af det, hvor det kan gøres billigst, nemlig i forbindelse med renovering og udskiftning af tag.

Det er i meget få tilfælde det ikke kan lade sig gøre at efterisolere når man lægger nyt tag på huset, kan feks. være tagkviste der gør man ikke sådan lige kan påfore spærene for yderligere isolering i taget.

Det med at det ikke er muligt pga. husets stil at udføre en forhøjelse at taget, er langt fra sandheden i de fleste tilfælde, men bare en dårlig undskyld for ikke at udføre en efterisolering i forbindelse med tagrenoveringen.

Husk at du gerne må sætte en evt. dampspær 1/3 inde i isoleringen placeret indefra. Så er det noget nemmere med installationer og skruer der ikke punkterer noget.

MVH

Sendt fra min Commodore64
Hvorfor ikke købe en rigtig fed gammel motorcykel.
Se Min XSer her
Kik forbi www.yamahaxs650.dk
 
Til dem der tvivler på om SuperFOIL er lovligt at bruge i danmark, så kan alle EU produkter anvendes såfremt de er mærket efter EU forskrifterne. Og produkter der sælges i hundredevis af tømmerhandler i England, Holand, Belgien, Tyskland, Frankrig, Polen osv. er næppe så dårlige som nogle vil hævde.

Virkningen beror ofte på hvordan isolering bliver monteret, vi ved f.eks. også at 200 mm. mineraluld der bliver trådt sammen til 50 mm, kun isolerer som 50 mm mineraluld.

Vi ved at SuperFOIL er testet og R værdi mærket efter samme konventionelle test metode som Glasuld bliver testet på, og derfor tilbyder vi det med sindsro til Danske kunder.

Der har været reflektiv isoleringsprodukter med 2 lag folie og bobleplast imellem på 3 mm tykkelse der har hævdet at kunne revolutionere isolations metoderne overalt, disse testresultater er fremkommet ved sammenlignings tests, som ikke er anerkendt til brug for mærkning af R værdi i DK (comparative test )

SuperFOIL er bygget op på en helt anden måde med op til 53 lag, hvor thermo materialer adskilles med plastic og folier således at man fastholder temperaturen mest muligt inde i de forskellige lag, hvilket resulterer i at varmen forhindres i at vandre ud igennem den samlede opbygning i sådan en grad at R værdien på 100 mm SuperFoil er på 4,643, hvilket i sig selv svarer til en U værdi på 0,21, som til fulde opfylder isolations kravene til Byggereglementet for 2010

Mere teknisk info kan findes inde på vores hjemmeside, hvor man også kan finde formularer til udregning af Lambda værdi til, R værdi, U værdi m.m.

Med venlig hilsen - www.boligogbyg.dk
Annonce
Der er intet lovmæssigt belæg for ikke at anerkende produktet, men der kan være et holdnings spørgsmål ifm. folks følelser og tro, men næppe så meget baseret på viden.

Der er også stadig mange der mener at " det som fatter gjorde, nok må være det rigtige", men tiderne og teknikker ændrer sig hele tiden.

Ville nogen håndværker f.eks. i dag fornægte skruemaskine, bajonetsav og laser ?

Mange tror også fejlagtigt at flamingo er ulovligt at bruge som isolering, men byggereglementet siger intet om hvilket produkt man skal eller ikke skal bruge, derimod siger byggereglementet at en væg i et normalt parcelhus skal leve op til BD30 branddæmpningskravet, hvilket nemt klares med 2 lag gips.

Så mon ikke uvidenhed og fordomme ofte står mere i vejen end de er til gavn.

Et gammelt ordsprog siger at " Kun sportsfolk og idioter springer ikke over der hvor gærdet er lavest "

Med venlig hilsen - www.boligogbyg.dk
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis