Forbyd alle brændeovne!

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2010/03/05/063914.htm

Hvad så med grillstegning på terrassen, spejderbål og snobrød, aktivisters gadebål osv. Skal sådan adfærd også anmeldes til Skat?

Hvor er det dog heldigt, at vi har disse miljøguruer som i deres enestående visdom kan redde os alle fra død og undergang.
200 mennesker dør for tidligt! ift hvad og hvem?

For mit vekommende vil det betyde en bagatel af blot kr. 32.000 p.a.

Med venlig hilsen
ktm

 

http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2010/03/05... Vis hele indlægget
48 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Hele miljø debatten er gået fuldstændig i selvsving, for det første er der rigtig mange penge i at skulle gøre noget "miljørigtigt", f.eks vindmølle producenter, man glemmer bare at sige at lige meget hvad er vi tvunget til at have kraft varme værker langt ind i fremtiden.
Hvad angår biler og partikel filter fint nok, men lad det nu for pokker kun være alle nye diesel biler, og lav evt en "miljø" zone i de store byer hvor kun dieselbiler ,med filter må være, ovretræder folk for øvrigt nogle regler omkring partikelfilter skal de straffes så hårdt at det absolut ikke kan betale sig.
HVad angår brændeovne er debatten altså også ude at trit med problemets virkelige omfang, hvis det er fordi folk ikke kan fatte hvad de må fyre med og hvordan skulle man nok hellere straffe disse tumper med høje bøder og lade det ligge ved det.
Og hvad er nu det for en tåblig kommentar om motorsport, må de nu heller ikke være her mere, det er vist ret begrænset hvad de sviner i det samlede regnskab, og deres vilkår bliver dårliger og dårligere pga af alle mulige skvadderhoveder det ikke kan andet end at brokke sig.

Noget helt andet det hjælper ikke at sætte sig ned som et fornærmet barn og sige at de andre er meget være end mig
ame:
Bare fordi vi har overlevet et par lejrbål betyder ikke at de ikke kan være skadelige. Hvis man mener at brændeovne tager livet af omkring 200 mennesker om året er det altså en relativt langsom process. Hvilket nok er ensbetydende med at chancen for at dø af lejrbål fremfor død ved bjørn var forsvindende lille for 4000 år siden.
..Og hvad får dig til at konkludere at et bål der lugter grimt ikke er skadeligt, er det fakta eller egne konklusioner?.. Jeg tror med sikkerhed at man kan sige at de fleste fremmede partikler i større eller mindre grad er skadelige for os alle.

Man skulle næsten tro at der her i landet er en grundlovsbestemt menneskeret til at brænde træ af for ikke at fryse. Der er lidt de samme reaktioner herinde som hvis man foreslår amerikanerne at let tilgang til våben måske kan aflæses i drabsstatistikkerne - Guns don't kill people, people do.. Det er ikke brændeovnen der dræber folk, det er folkene selv der indånder røgen.

mvh.
Karsten Hammer Hansen
Arkitekt, cand.arch

Har lige set en TV-udsendelse om fragtskibes udledning af skidt og møg. Som jeg forstod det sviner et mammutskib lige så meget som 50 millioner biler. Under en snes af disse skibe skulle angivelig svine lige så meget som den hele verdens biler tilsammen. Denne forurening kunne relativt enkelt nedsættes meget betydeligt, men da det foregår i internationalt farvand, ja så gør man ikke noget ved det.
Så virker det da lidt paradoksalt at lige netop brændeovnsbrugerne skal lægges for had med en forurening som formentlig slet ikke er målelig i det samlede regnskab.
Jeg ved så ikke om det er løgn eller latin, idet det også var dette Økologiske Råds talsmand, der fremkom med disse påstande.
Jeg stiller mig dog en smule tvivlende over for disse påstande især når de kommer fra den kant.

Med venlig hilsen
ktm

 

Husk sct. Hans.
Mal et billede af ild og så saml familien omkring det.
Alt dit grenaffald fra sidste år, graver du ned med en solcelle drevet rendegraver.
Lad græsplænen gro. En plæneklipper forurener mere end 27 alm. personbiler (dokumenteret!)
Alle to-taks knallerter skal skrottes.
Færgen til Sverige udskiftes med en sejlbåd
Svømmehaller må ikke være opvarmet, børn kan bare få en tørdragt
Taxier må heller ikke holde i tomgang mere end et minut

Ja, de var bare nogle af de ting som umiddelbart ikke er belagt med direkte afgift. At angribe brændeovnen er som at bruge tid på at tø sne op... eller feje en grusgrav
BRÆK
Hansi

el sporto:
Ja du har helt ret, jeg mener det en grundlovsbestemt menneskeret at brænde træ af for ikke at fryse, selvfølgelig under hensyntagen til sine omgivelser.

Det første du skriver om forstår jeg simpelthen ikke, enten modsiger du dig selv eller også må du uddybe lidt, husk på jeg har indåndet ufatteligt mange skadelige partikler fra min brændeovn så jeg er jo efterhånden temmelig tungnem..

Mvh.ame

 

Annonce
Der er som sådan slet ingen tvivl om at et containerskib sviner rigtig meget, mest pga af den type fuel de bruger, men tror nu nok disse tal er en smule overdrevet og der bliver altså gjort rigtig meget for at ned bringe det, og jo nyer flåden bliver jo mere miljø rigtig bliver de. Der ud glemmer man vist at regne på hvormange lastbiler der evt skulle bruges på at fragte alt det gods som disse skibe medtager på en tur men det giver jo ikke disse folk den omtale de gerne vil have.

el sporto:
Nååå nu har jeg fattet det tror jeg, du mener at der var større risiko for at blive slået ihjel af en bjørn end at dø af røg fra et bål for 4000år siden??
Det skal jeg ikke kunne udtale mig om men det lyder meget sandsynligt i mine øre, der er vidst aldrig nogen der er døde af røg fra et bål, højest lidt svigen i øjnene..

Mvh.ame

ame:

Jeg tror ikke at du er blevet dum eller tungnem af at fyre med brænde, jeg synes bare at dit argument er lidt tyndt - bare fordi der stadig findes mennesker skulle røg fra brændefyret opvarmning ikke indeholde skadelige partikler? Det er det samme som at sige hvis alle rygere ikke dør af skadevirkninger fra cigaretter findes der ingen skadevirkninger.


Jeg synes måske at den afgift der er snak om er lidt overdrevet, men hvad der er endnu mere overdrevet er de reaktioner det fremkalder. Jeg tror ikke en meter på at de fleste har skiftet til pille og brændefyr pga. miljøet, det er for at spare penge. Når nu der er udsigt til en eventuel afgift er det ikke miljøhensynet der stikker hovedet frem, men en skridtsur pengepung.
Og i stedet for at pege fingre ad containerskibe og ministerbiler, må man jo bare sætte sig over det niveau og gøre hvad man selv kan, har råd og samvittighed til, for miljøets skyld.



mvh.
Karsten Hammer Hansen
Arkitekt, cand.arch

haha.. nemlig..

Men som de kloge mener, dør der hvert år 200 som følge af skadelige partikler fra brændeovne. Det er jo et meget lille tal, og derfor en noget overdreven afgift på brændeovnene, enig.

Det er måske faktisk mere berettiget at diskutere hvor stor en afgift der bør sættes, fremfor den "Røg er ikke skadeligt"-"Jo, det er"-diskussion vi har kørende.

mvh.
Karsten Hammer Hansen
Arkitekt, cand.arch

Lad mig straks indrømme, at jeg har pillefyr primært fordi det er billigere for mig at fyre i, end oliefyret, som står stand by.
Hvis folk ville være ærlige, så tror jeg at det samme gælder for de resterende 98%.
Faktisk pisser et sådant forslag, om enorme afgifter, mig fuldstændig af, og især fordi det kommer fra en sådan selvbestaltet socialistorganisation, der mener at enhver husejer bare kan brandskattes helt ud i det uendelige.

Som Ame påpeger vil jeg gå langt for at forsvare min ret til at varme mig ved menneskets urgamle metode, nemlig en eller anden form for bål, men selvfølgelig på forsvarlig vis. Ligesom mange mennesker forsvarer deres ret til at gå på jagt, fiskeri, pisse i haven, sejle på havene, gå i naturen osv osv, er der visse urinstinkter, der ikke skal trædes under fode.

Som jeg før har beskrevet, f.eks. ved afbrænding af f.eks. kvas fra haven, så skal man brænde op mod vinden, hvorved man undgår røg og misbilligende blikke fra omverdenen. Ligeledes skal fyr og brændeovn også have tilstrækkelig med luft. Alt det efterlever jeg aht miljøet.

Med venlig hilsen
ktm

 

Der er yderligere 8 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis