Maling til Husfacade - udendørs træ.

Hejsa,

Vi har lige købt nyt hus og kunne derfor godt tænke os at male gavlen og sidderne på huset. Men synes sgu det er lidt af en jungle med alt det maling man kan få..for hvad er godt, hvad holder, og hvad skal man holde sig fra?

Ville høre om der er nogle som kan anbefale noget frem for andet...?? Vi har både kigget i Silvan, hvor de sælger: Domestic, Dyrup, Gori 100, Gori 44+ osv. Og så er der Jem&Fix som også har Gori + noget som hedder Træfix. Er selvf. også altid Flügger...

Vores tag er sort, og ville gerne have en grå/mørke grå farve, men synes bare der er så meget forskelligt, og kan ikke finde ud af om der er forskel, eller om man skal gå efter noget specielt når det nu er til træ og udendørs brug?

Håber nogle kan hjælpe

Mvh
Peter
16 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Peter.
Du skal ihvertfald gå langt uden om Træfix, det er den værste af alt hvad du kan forstille dig. Gori er et velkendt og godt mærke, jeg vil dog fraråde dig at bruge vandbaserede, og heldækkende er heller ikke det bedste da du så senere ikke kan fylde træet op igen med oliebase. Og du skal nok regne med at bruge en grundnings olie de første par gange, alt efter hvor medtaget træet er. Og hold dig så fra for mørke farver på træ der bliver udsat for sol, der bliver rigeligt varmt og udtørende med mørke farver på træ.

V.h.  Håndværkeren

 

Og som du sikkert også har er træbeskyttelse sindsoprivende dyrt - i hvert fald hvis man køber til "normal"prisen som er skruet sindsygt i vejret. Man kan let få den mistanke, at normalprisen er sat kunstigt højt for at kunne reklamere med en stor besparelse. Silvan har i hvert fald "tilbud" på træbeskyttelse nærmest hver eller hver anden uge. Jeg vil tro, at de stort set ikke sælger noget træbeskyttelse når det ikke er på bud. Jeg tror i hvert fald, at de står og fniser  ude på lageret når en stakkel køber 5 liter gori til 800 kr.

Så er spørgsmålet blot, hvad den reelle pris er, og hvornår en "tilbuds"pris faktisk er en tilbudspris og ikke bare den pris der burde være normalprisen?

Sidste år gav jeg 399 for fem liter gori i silvan. Det er mere fornuftigt. I øvrigt har både silvan og bauhaus prisgaranti, så hvis du ser i en annonce at det er på tilbud et eller andet sted får du det til samme pris i silvan eller bauhaus.(jeg tror endda at bauhaus giver yderligere 12 % rabat - så begynder det at ligne noget).

I øvrigt vil jeg slå et slag for Bilkas Solignum træbeskyttelse, som faktisk virker ok. Den er ikke helt så behagelig at arbejde med som Gori, men til gengæld har jeg set tilbudspriser ned til 249 for 5 liter. - Kan tones i alle farver. Jeg har dog ingen erfaring med holdbarheden.

Som det altid er hænger pris og kvalitet sammen - spørgsmålet er så hvor meget ekstra kvalitet du får for pengene.

Nå det var indlægget her fra.

For 5 år siden malede jeg mine plankeværker med en transperant (trykimpreneret grøn) "træfix" fra jem og fix, uden nogen form for forbehandling. Og trods alle spådomme om det modsatte så holder den fint endnu. Ingen steder har der været tegn på "træthed" eller afskalning.

Hilsen
Allan
Jeg har også selv hørt at træfix skulle være udemærket, men ved da også godt at kvalitet og pris normal hænger sammen. Hmmm, må se på det.

Tak for jeres svar.

Jeg har malet et hegn i forhaven med hvid træfix for 2 år siden - og det er idag der grimmeste p.. at se på - afskalninger og ej farveægte - så den dækkende kan ihvertfald ikke anbefales.

Og priserne på alle Dyrups produkter incl. Gori er voldsomt opskruede - der findes forretninger hvor kun registrerede malere kan handle og det er nogen helt andre priser - også når byggemarkederne holder fødselsdagknaldigennembynightudsalg - det er simpelthen noget svi.......

/BOFH


Giv mig min kop kaffe og et serverrum!

Annonce
kan kun anbefale dig Jotun maling, sælger det selv i den maler butik jeg står i. De laver den bedste træbeskyttelse på markedet Demidekk Optimal, er også den dyreste på markedet, 9 liter til 1699 kr vejl. men holder op til 12 år og er suvuræn at male med. Så gå langt uden om alt det der byggemarkets pjat, for så skal du male om 2 år igen. SÅ kan godt være den er dyr, men det er hurtigt tjent ind igen.

kig evt på www.jotun.dk

Jeg spørg kun for at blive klogere.

Nu er det jo lidt synd at du bor der ovre på Svensk Guynea, havde du som nogle af os boet nær grænsen havde du haft tilgang til helt andre priser. Men prøv dog der ovre i dit Hoved land (Sverige)
haha bor dog i odense, og jotun er norsk, ikke svensk <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/wink.gif" align=absMiddle border=0>

Jeg spørg kun for at blive klogere.

Nu var det ikke lige Jotun jeg tænkte på, men muligheden for at købe malervare om andre matrialer billigere. Bare sådan noget som træ er en hel del billigere i Tyskland, endda nogle gange en bedre kvalitet end det der bliver tilbudt i Danske byggemarkeder.
Jamen så vil jeg da lave rav i den! :)
Jeg har brugt Træfix med rigtig godt resultat. Her 2 og 3 år efter står det lige så fint som da det blev smurt på.
Jeg har også brugt det vældig dyre Pinotex på noget andet træværk. Det skallede af efter blot 1 år. Nu håber jeg blot at det ikke er så ringe, at jeg kan udbedre skaderne med Træfix oven på.
Jeg har gennem årene prøvet stort set alle de dyre såkaldte kvalitetsprodukter, og kan ikke rigtig se nogen gevindst ved at ofre dobbelt eller 3-dobbelt pris.
Der er i hvert fald ikke nogen, der får mig til at købe anden træbeskyttelse end Træfix!!!! :)

Med venlig hilsen
ktm

 

Der er yderligere 6 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også