Gode råd til gulvvarme

Jeg har fået vandbåret gulvvarme i hele huset (ca. 150 m2) støbt ned i beton

Styring er Uponor og shunt er grundfos.

På shunten kan man stille hvor varmt vandet der går ind skal være ? hvad stiller man den normalt på ? 30 grader - 40 grader ?

Er det ikke noget med at gulvet ikke må blive over 27 grader når man har trægulv, men derfor kan man vel godt kører ind med 40 grader der er vel noget tab af varme fra pumpe og så rundt i systemet ?

På pumpen kan man stille hvor hurtig den kan kører, hvad sætter man den normalt på ? fuld styrke eller ½ ?

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Temperaturen skal stå så lavt som mulig , men så du kan holde varmen, nu skriver du ikke noget om, om der er noget rumstyring på , men hvis der er og temperaturen er for høj , vil gulvet stå og pendle, det vil sige at gulvet skiftevis er varmt og koldt, da betonggulv er lansomreagerende , det vil bevirke at når rummet er varmt nok lukkes der for gulvslangen, men betongen er stadigt så varm at den varmer mere op og der kan føles for varmt, når temperaturen så falder i rummet vil kredsen så åbne igen , men det tager lidt tid inden betonen er varmet op og gulvet vil føles koldt , rummet nok også, og sådan vil det køre op og ned. derfor , find den lavest mulige temperatur , hvor huset kan holde varmen, så er det meget mere behageligt, og komfortabelt. og som du skriver, så kan trægulv ikke tåle alt for høj temperatur.

Pumpen skal også stå så lavt som muligt , hvor du samtidigt kan mærke at der stadigt er varme på i alle rum , men gør 1 ting af gangen , evt start med at skrue ned for temperaturen , og når det så passer så prøver du med pumpen
Hej tak for dit svar, der er rumstyring i hvert rum

men hvis man skruer ned for temperatur og for hastighed på pumpen, kan man vel også forvente at pumpen næsten kører hele tiden ? - og derved bruger mere strøm, men man får selvfølgelig en mere jævn varmefordeling ?
ja , lige nøjagtig, desuden køre pumpen hele tiden alligevel (normalt) med mindre den går over styringen og det evt er en alpha 2 pumpe
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis